Hoe kunnen we een virus bestrijden?

Ons eigen immuunsysteem is het enige wapen wat ons lichaam heeft in de strijd tegen virussen en bacteriën. Vaccins kunnen het immuunsysteem trainen in het herkennen van virussen, maar het immuunsysteem moet nog steeds de strijd winnen.

 Hoe werkt het immuunsysteem?

Onze goed toegeruste immuun cellen circuleren voornamelijk door ons bloed, rollen langs de wand van de bloedvaten en zoeken naar signalen die door omliggende cellen worden afgegeven. Wanneer ze deze noodsignalen ontvangen, mobiliseren ze zich zo snel mogelijk door cellen en weefsels totdat ze op de plaats aankomen, waar het signaal is afgegeven. Er zijn twee soorten communicatiesystemen die immuun cellen gebruiken, zodat ze weten wat ze moeten doen.

(1) Het aangeboren immuunsysteem gebruikt Redox-signalen afkomstig van beschadigde, oxidatief gestreste cellen en de vervolgens geactiveerde cytokines (de noodsignalen) om te lokaliseren waar de beschadigde cellen zijn (we zien dit als weefsels die ontstoken en rood worden).

(2) Het adaptieve immuunsysteem houdt een lijst bij die de “slechteriken” identificeert. Wanneer ze een “slechterik” identificeren, roepen ze de zware artillerie in om te vechten en de slechteriken te doden en de beschadigde cellen op te ruimen. Vaak moeten miljoenen cellen worden beschadigd voordat er een significante immuunreactie plaatsvindt en de slechteriken met succes worden geïdentificeerd. Bedenk dat ons lichaam uit 50 triljoen cellen bestaat!

    Hoe doden de immuun cellen virussen?

De aanval die de immuuncellen inzetten, waarbij bijna alles gedood wordt, noemt men de  de ‘oxidatieve uitbarsting’, gemaakt van een speciale combinatie van dezelfde redox-signaleringsmoleculen die worden gebruikt om het noodsignaal te verzenden (is dit ingenieus). . Voor degenen die technisch onderlegd zijn, omvatten deze redox-signaalmoleculen waterstofperoxide (H2O2), hypochloorzuur (HOCl), superoxide (O2 * -) en andere hypochlorietionen en reactieve zuurstofsoorten (ROS). In de juiste combinatie kunnen deze ontstekingsremmend zijn (signalen doorgeven) of dodelijk en ontstekingsremmend (het doden van cellen en virussen). De chemische redoxbalans maakt het verschil. De immuun cellen hebben de beste wapens en zijn getraind in het gebruik van om deze in te zetten. Als ze het verkeerd hebben, kunnen ze beginnen met het vernietigen van de goede cellen en bacteriën of een cytokine-storm starten (zie hieronder).

    Wat heeft ons immuunsysteem nodig om virussen optimaal te vernietigen?

Basisvoorzieningen die onze immuun cellen nodig hebben om effectief te zijn, worden eenvoudigweg gevonden in de micronutriënten die we eten, voornamelijk in groenten en fruit. Deze omvatten magnesium, zink, selenium, koper, vitamine A, B12, C, D3 en andere. Ook aminozuren in eiwitten zijn nodig om beschadigde cellen op te bouwen en te repareren. Foliumzuur (in groenten) zijn ook nodig om DNA en zenuwcommunicatie op te bouwen. We kunnen het belang van deze voedingsstoffen niet onderschatten, niets kan ze vervangen !!! Om ze te krijgen, ga je naar de groenten- en fruitafdeling en kies je alles wat er kleurrijk uitziet (groen, oranje, rood, paars). Leer hoe u ze kunt bereiden tot heerlijke rauwe salades of smoothies.   Beter nog, leer hoe je ze kunt laten groeien! De perfecte mix van micronutriënten en pre- en pro-biotica zit in verse rauwe tuingroenten (gekweekt in goede aarde). Zonder hen heeft je immuunsysteemleger niet de voorraden die ze nodig hebben om te winnen. Veel vitamine C en bittere kruiden zijn erg nuttig om virussen te bestrijden. Goede zelfgemaakte soepen zijn geweldig en ze helpen zelfs de virussen uit onze keel te spoelen!

     Wat verzwakt ons immuunsysteem?

Tijdens een virale invasie moet ons immuunsysteem bewapend zijn om letterlijk biljoenen virussen te doden. Elke zwakte in onze afweer kan veel pijn en leed veroorzaken aan onze organen en weefsels. Om te winnen, moeten we dingen vermijden die onze verdediging zouden verzwakken. Naast een gebrek aan voedingsstoffen, kunnen steroïden, antihistaminica, veel pijnstillers, en sommige medicijnen, de immuunrespons ernstig verzwakken en uw herstel vertragen. Het is heel verstandig om dit te vermijden, tenzij het absoluut noodzakelijk is om bv zwelling te verminderen. Overvloedige koolhydraten en suikerhoudend voedsel verhogen de bloedsuikerspiegel, hoewel dit energie levert, kan te veel ervan ontstekingen veroorzaken en stress in de bloedvaten, die de signalering van immuun cellen kunnen verwarren en / of ervoor kunnen zorgen dat het immuunsysteem over reageert. Het is gevaarlijk om het immuunsysteem af te leiden of te overprikkelen.

 De noodsignalen, cytokines, helpen de immuun cellen te herkennen waar ze heen moeten. Als het immuunsysteem te sterk wordt gestimuleerd, kan het gezonde cellen gaan schaden, overmatige noodsignalen (oxidatieve stress) veroorzaken, deze signalen creëren op hun beurt meer cytokines, die een sterkere immuunrespons oproepen, en het geheel escaleert in een onnodige en ellendige volledige aanval. Gebalanceerde redox-signalering is vereist om de balans te behouden.

       Kan mijn immuunsysteem het coronavirus doden?

JA. Het immuunsysteem is eigenlijk het enige dat het virus kan doden als het eenmaal in ons zit. We hebben een volledig functionerend immuunsysteem nodig om te winnen! Ouderen hebben een langzamer immuunsysteem en zijn daardoor gevoeliger voor ernstigere gevolgen. Als je ouder bent of gezondheidsproblemen hebt, is het heel verstandig om het advies van dit bericht ter harte te nemen!

 We kunnen en zullen dit virus verslaan, zoals we in de hele geschiedenis hebben gedaan.

Een sterk immuunsysteem hebben is de sleutel!

Vertaling van blog van dt.Gary Samuelson 20 maart 2020. Zie garysamuelson.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.