Ga jij je laten vaccineren?

Richard de Leth heeft zich zeer goed verdiept in alles wat de afgelopen maanden aan informatie voor bij is gekomen mbt ontwikkeling van vaccins, die nu ingezet gaan worden. Het is, denk ik, goed om dit ook te doen. Dan kan je onderbouwd een beslissing nemen.

Het coronavaccin is een RNA-vaccin. Op dit moment is er nog weinig bekend over de werkzaamheid en veiligheid van deze vaccins op de lange termijn.

In dit artikel van Evenwijs staat mooi uitgelegd hoe vaccinaties werken. Ook wordt er benoemd dat er voor de huidige coronavaccins nog geen uitgebreide testfase is geweest, omdat het vaccin door de pandemie versneld op de markt wordt gebracht. Met alle risico’s van dien.

Neuroloog Jan Bonte schreef er ook een sterk artikel over, net als oud-huisarts Dick Bijl(zie zijn Linkedin account)
Ook internationaal zijn er kanttekeningen geplaatst door experts die terughoudend zijn totdat alle informatie bekend is Peter Doshi

Een editorial in de JAMA geeft aan dat in het verleden vaker door haast en onzorgvuldigheid grote ongelukken zijn gebeurd

Hoogleraar Strategisch Leiderschap Bob de Wit vindt de huidige lockdown-maatregelen disproportioneel. Hij stelt terecht dat er veel ‘risicolozen’ zijn die niets te vrezen hebben van het coronavirus, en dat door de vergrijzing vooral ouderen worden getroffen.
Zijn pleidooi waarin hij oproept voor een samenleving 4.0 – dus vanuit burgers – is inspirerend.

Iedereen mag natuurlijk zijn eigen keuze hierin maken. Ik zelf ben er van overtuigd dat als je basis gezondheid op orde is, je immuunsysteem je uitstekend tegen allerlei virussen en bacteriën kan beschermen. Door het toevoegen van redoxsignaal moleculen, zorg je ervoor dat je cellen optimaal met elkaar kunnen communiceren, wat nodig is om de ontelbare hoeveelheid processen in lichaam goed te laten verlopen.

Daarnaast is bewezen dat redox moleculen, schadelijke virussen en bacteriën doden/neutraliseren. Wil je hier meer over weten, reageer onder dit bericht en we sturen je de informatie, die zowel in Nederlands als Engels beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.