Bemer en sport.

Effect van stimuleren microcirculatie op herstel na inspanning of bij blessures

De beproefde applicatie verhoogt de microcirculatie en verbetert de stromingseigenschappen van het bloed aanzienlijk. Spiercellen ontvangen meer zuurstof en voedingsstoffen. De toevoer van energie en de verwijdering van metabolisch afval zijn verbeterd. Sportfitness na competitieve evenementen kan sneller worden hersteld.

Prof. Dr. Winfried Banzer uit Frankfurt: “Verbetering van de microcirculatie door toepassing kan een cruciaal effect hebben op het fitnessniveau en trainingsprogramma van sportmannen en -vrouwen.”

In hun wetenschappelijke studies Dr. R. Klopp (instituut voor microcirculatie in Berlijn), Dr. K. Spodaryk (Instituut voor revalidatie in Krakau), Dr. R. Jelinek (Charles University in Praag), Dr. B. Villiger (Swiss Medical Centre Bad Ragaz) en de sportwetenschapper H. Mchaelis (Academie voor bio-energetica in Liechtenstein) met Karin Möbes konden significante resultaten produceren met betrekking tot het effect van de therapie.

Voordelen die het gebruik in de sport bevorderen:

• De sporter heeft het voordeel van een verbeterd herstel na inspanning, omdat cellen onder dwang kunnen worden geregenereerd en de toxines snel worden verwijderd.

• Een vertraging in het ontstaan ​​van spierpijn

• De afvalproducten die tijdens het sporten worden geproduceerd, worden effectiever afgebroken en uit spieren en ander weefsel verwijderd.

• Oedemen (zwellingen) zijn aanzienlijk verminderd.

• De behandeling stimuleert de synthese en afgifte van reparatie-eiwitten, betrokken bij weefselherstel, waardoor de genezing dramatisch toeneemt.

Dr. Horst Michaelis – Sportgeneeskunde Arts & ex-directeur van de Academie voor bio-energetica

Verlaagd risico op blessures door verbeterde circulatie: door verbeterde regeneratie, vooral die van de spieren, wordt verharding van het spierweefsel voorkomen en / of verminderd. Dit vermindert incidenten van gescheurde spieren en ligamenten en andere verwondingen.

Snellere genezing van sportblessures: door het gebruik van de intensieve applicator( 3x intensiever) op de plek van het letsel worden getraumatiseerd weefsel en oedeem aanzienlijk sneller verminderd. Ook wordt door de verhoogde synthese van reparatie-eiwitten een sneller genezingsproces bereikt.

Microcirculation in skeletal muscle. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3666465/